Rúdtánc Világbajnokság London 2015

A szervező bizottság

Az International Pole Sports Federation (IPSF) azaz a Nemzetközi Rúdsport Szövetség legfőbb küldetése a rúdtánc népszerűsítése, mint atlétikai sportág. Tagjai a világ minden pontjáról jelentkező önkéntesek, akik a szövetséget azért hozták létre, hogy elősegítsék a rúdsport fejlődését világszerte. Az IPSF magánszemélyeket és nemzetközi szövetségeket egyaránt támogat, hogy egyesítsék a rúdsportot. Céljuk továbbá, hogy a rúdtánc hivatalosan elismert sportként bekerüljön az Olimpiai sportok sorába.

A verseny

A rúdtánc világbajnokságot (World Pole Sports Championships) az IPSF 2012-ben indította útjára. Az azóta minden júliusban megrendezésre kerülő bajnokságnak Londonban ad otthont. A versenyen több mint 150 versenyző vesz részt 30 különböző országból a következő kategóriákban:

  • Férfi
  • Női
  • Páros
  • Mester (40+ és 50+)
  • Junior (10-14 és 15-17)

Az IPSF szabályait és pontrendszerét az IPSF teknikai bizottsága dolgozta ki, hogy segítsék az igazságos ás átlátható döntéshozatalt.

 Amit még tudni kell: (forrás:Index) 

  • Több világszervezet is van, de mindenhol vannak kötelező elemek a koreográfiában. A gyakorlatokban, a kötelező elemeket 2 különböző rúdon kell bemutatni, egyik statikus a másik egy forgó rúd.
  • Egy gyakorlat (kategóriától függően) nagyjából négy perc, zenére csinálják, a pontozásnál a technikai elemeket, a hajlékonyságot és a művészeti hatást is nézik.
  • Folyékony magnéziával biztosítják a kezük tapadását a megtisztított rúdra és fontos, hogy bármelyik testrészükkel rá tudjanak tapadni, akár kis, akár nagy testfelületen.
  • Tenyérrel, talppal, a térd és a könyök hajlataival tartják meg magukat.
  • Az erotikus mozdulatok és az azt sugalló ruhák kifejezetten tiltottak, büntetés jár értük. A rúdfitnesszel javul a testtartás a hajlékonyság és már pár hónap alatt komoly alakformáló hatása van.

 

Rúdtánc Világbajnokság London 2015

A Rúdsport Magyar Bajnokságon kvalifikált sportolók, akik képviselik hazánkat:

Nádasi Patricia (gyerek)
Pétervári Jázmin (junior)
Vigh Alexandra (felnőtt női egyéni)
Jennifer Kascsak & Nikolett Virgoncz (páros)
Krajnyák Norbert (férfi egyéni)
Cselőtei Boglárka (junior)
Janzer Szonja Lolita (gyerek)
Marosvölgyi Noémi (felnőtt női egyéni)

A programot és az indulók teljes listáját ezen a linken találjátok:

http://www.polesports.org/world-championships/wpsc15-running-order/

Az ingyenes közvetítés linkje:

http://www.polesports.org/live-stream-wpsc15/

Szolgáltatások

Rúdtánc

Aerial HOOP

Stretching

Légtorna

Aerial SILK

Magánóra

Versenyfelkészítés

Még több szolgáltatás!