Férfiak a rúdon

A rúdfitness alapvetően az erős és hajlékony nők sportja, de a férfiak is megtalálhatják benne a szépséget. Napjainkban már sokszor láthatjuk, hogy nem csak nők hódolnak a rúdfittnesznek, hanem bizony férfiak is kiállnak és akár versenyen is megmutatják, hogy mit tudnak.

Férfiak a rúdon

A férfi rúdtáncosok bizony nincsenek könnyű helyzetben; mivel a rúdtánc általános társadalmi megítélése még mindig sok esetben negatív, képzeljük csak el, hogy mennyi kritika érheti ezeket az sportolókat! Az emberek fejében a rúdtánc egy kifejezetten női erotikus mozgásforma, és hogy ezt férfiak is műveljék…botrány! Az emberek megbélyegzik ezeket a sportolókat és csak kevesen fogadják el, hogy a rúdfittnesz sokkal inkább akrobatika, mint egyszerű vonaglás a rúdon.

Nagyon érdekes, hogy amikor valaki cirkuszi előadáson találkozik artistákkal, akik rúdon, vagy más légtornász eszközön dolgoznak, azt gyönyörűnek, érdekesnek látja, miközben ugyan ezt a dolgot egy rúdtánc stúdióban már zavarba ejtőnek érez – mondta Mary, az Artpole Studios edzője.

Való igaz, szépségét tekintve egy férfi test nem veheti fel a versenyt egy nőével, de mint szinte minden sportágban, a rúdtáncban is vannak női és férfi versenyzők. A rúdtánc esetében pedig egy közös célért küzd mindenki: hogy végre kikerüljön a szex ipar által létrehozott image-ből és felemelkedjen az őt megillető helyre; az akrobatika és a torna szintjére.

Nehéz leírni a különbséget a férfi és a női rúdtánc között, de érdemes megnézni az alábbi két videót, így saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogy ez a sport nőknek és férfiaknak egyaránt való. Az első videón Evgeny Greshilov világhíres rúdfittnesz atléta, a másik linken pedig párja Anastasia Skukhtrova látható. 

https://www.youtube.com/watch?v=VnhlqBJsONU

https://www.youtube.com/watch?v=1vw7pCiZEVs

Szolgáltatások

Rúdtánc

AERIAL HOOP / légtor…

Stretching

AERIAL SILK / légtor…

Magánóra

Versenyfelkészítés

RÚDFITNESZ gyerek

LÉGTORNA gyerek

POLE FLOW WORKSHOP

Baby on Board torna

Gyakorló óra

Még több szolgáltatás!