Rúdtánc Világbajnokság

A rúdsport eddigi legrangosabb versenye a World Pole Sports Championships. A versenysorozatot az IPSF (International Pole Sports Federation) 2012-ben indította útjára.A Nemzetközi Rúdsport Szövetség legfőbb küldetése a rúdtánc népszerűsítése, mint atlétikai sportág. Tagjai a világ minden pontjáról jelentkező önkéntesek, akik a szövetséget azért hozták létre, hogy elősegítsék a rúdsport fejlődését világszerte. Az IPSF magánszemélyeket és nemzetközi szövetségeket egyaránt támogat, hogy egyesítsék a rúdsportot, illetve 2019 óta már a légtornát is. Céljuk továbbá, hogy a rúdtánc hivatalosan elismert sportként bekerüljön az Olimpiai sportok sorába.

A világbajnokságra az adott országban lehet kvalifikálni, az első 1 vagy 2 helyezettnek (bizonyos pontszám felett). 

2019-ben a légtorna divízióval bővült a verseny. Az Artpole Studio két versenyzője képviselhette hazánkat a 2019-es kanadai légtorna világbajnokságon. Fábián Csenge junior kategóriában, Szende Dóra pedig felnőtt kategóriában indult. Mindketten bejutottak a világ legjobb 10 versenyzője közé. 

 

Rúdtánc Világbajnokság

A versenyen több mint 150 versenyző vesz részt 30 különböző országból , női,férfi, páros, mester (40+ és 50+) és junior kategóriákban. 

Az IPSF szabályait és pontrendszerét az IPSF teknikai bizottsága dolgozta ki, hogy segítsék az igazságos ás átlátható döntéshozatalt.

 Amit még tudni kell: (forrás:Index) 

  • Több világszervezet is van, de mindenhol vannak kötelező elemek a koreográfiában. A gyakorlatokban, a kötelező elemeket 2 különböző rúdon kell bemutatni, egyik statikus a másik egy forgó rúd.
  • Egy gyakorlat (kategóriától függően) nagyjából négy perc, zenére csinálják, a pontozásnál a technikai elemeket, a hajlékonyságot és a művészeti hatást is nézik.
  • Folyékony magnéziával biztosítják a kezük tapadását a megtisztított rúdra és fontos, hogy bármelyik testrészükkel rá tudjanak tapadni, akár kis, akár nagy testfelületen.
  • Tenyérrel, talppal, a térd és a könyök hajlataival tartják meg magukat.
  • Az erotikus mozdulatok és az azt sugalló ruhák kifejezetten tiltottak, büntetés jár értük. A rúdfitnesszel javul a testtartás a hajlékonyság és már pár hónap alatt komoly alakformáló hatása van.
Szolgáltatások

Rúdtánc

AERIAL HOOP / légtor…

Stretching

AERIAL SILK / légtor…

Magánóra

Versenyfelkészítés

RÚDFITNESZ gyerek

LÉGTORNA gyerek

POLE FLOW WORKSHOP

Baby on Board torna

Gyakorló óra

Még több szolgáltatás!