Rúdtánc Világbajnokság

A rúdsport eddigi legrangosabb versenye a World Pole Sports Championships. A versenysorozatot az IPSF (International Pole Sports Federation) 2012-ben indította útjára.A Nemzetközi Rúdsport Szövetség legfőbb küldetése a rúdtánc népszerűsítése, mint atlétikai sportág. Tagjai a világ minden pontjáról jelentkező önkéntesek, akik a szövetséget azért hozták létre, hogy elősegítsék a rúdsport fejlődését világszerte. Az IPSF magánszemélyeket és nemzetközi szövetségeket egyaránt támogat, hogy egyesítsék a rúdsportot, illetve 2019 óta már a légtornát is. Céljuk továbbá, hogy a rúdtánc hivatalosan elismert sportként bekerüljön az Olimpiai sportok sorába.

A világbajnokságra az adott országban lehet kvalifikálni, az első 1 vagy 2 helyezettnek (bizonyos pontszám felett). 

2019-ben a légtorna divízióval bővült a verseny. Az Artpole Studio két versenyzője képviselhette hazánkat a 2019-es kanadai légtorna világbajnokságon. Fábián Csenge junior kategóriában, Szende Dóra pedig felnőtt kategóriában indult. Mindketten bejutottak a világ legjobb 10 versenyzője közé. 

 

Rúdtánc Világbajnokság

A versenyen több mint 150 versenyző vesz részt 30 különböző országból , női,férfi, páros, mester (40+ és 50+) és junior kategóriákban. 

Az IPSF szabályait és pontrendszerét az IPSF teknikai bizottsága dolgozta ki, hogy segítsék az igazságos ás átlátható döntéshozatalt.

 Amit még tudni kell: (forrás:Index) 

  • Több világszervezet is van, de mindenhol vannak kötelező elemek a koreográfiában. A gyakorlatokban, a kötelező elemeket 2 különböző rúdon kell bemutatni, egyik statikus a másik egy forgó rúd.
  • Egy gyakorlat (kategóriától függően) nagyjából négy perc, zenére csinálják, a pontozásnál a technikai elemeket, a hajlékonyságot és a művészeti hatást is nézik.
  • Folyékony magnéziával biztosítják a kezük tapadását a megtisztított rúdra és fontos, hogy bármelyik testrészükkel rá tudjanak tapadni, akár kis, akár nagy testfelületen.
  • Tenyérrel, talppal, a térd és a könyök hajlataival tartják meg magukat.
  • Az erotikus mozdulatok és az azt sugalló ruhák kifejezetten tiltottak, büntetés jár értük. A rúdfitnesszel javul a testtartás a hajlékonyság és már pár hónap alatt komoly alakformáló hatása van.
Szolgáltatások

Rúdtánc

Aerial HOOP

Stretching

Légtorna

Aerial SILK

Magánóra

Versenyfelkészítés

NYÍLT NAP

POLE FLOW WORKSHOP

Rúd alapozó

Fotózás

Még több szolgáltatás!